четвъртък, 20 януари 2011 г.

Двама от педофилите държавни служители- уволнени

от ТАНЯ ИВАНОВА
Двама от педофилите- държавни служители, задържани за блудство с непълнолетни момчета във Велинград, са уволнени след публикацията във вестник "168 часа". Васил Ковачев, който работеше в Националната служба за съвети в земеделието към Министерство на земеделието е освободен от длъжност, предстои да остане без работа и асистентът в Катедра по биология на Медицинския университет Андон Тошев. След разследването на вестник "168 часа" министър Мирослав Найденов обеща, че ще разпореди незабавна проверка по случая и ако следствените органи докажат, че държавните служители са извършили престъпление, ще бъдат незабавно освободени. В нощта на 14 срещу 15 август полицаите от РПУ- Велинград спипаха в разгара на интимни сцени две 15- годишни момчета и "гостите" им от София- главен асистент Андон Тошев от Медицинския университет, Васил Ковачев от Национална служба за съвети в земеделието, молекулярният вирусолог Николай Петров и докторант Мария Стоянова от Института за защита на растенията.

"Това е ужасна история! Тези деформации на педофили, геронтофили, некрофили са болестни прояви. Гаврата с младежите е известна още под термина "есебофилия" или секс с младежи, не с деца. Недопустимо е присъствието на човек, замесен в такъв скандал в Медицинския универститет на София! Това би опетнило нашата репутация!- възмути се професор Владимир Овчаров от Медицинския факултет на Медицинския университет.- Ще се консултираме с юристите и Андон Тошев ще бъде незабавно освободен от длъжност. Негов работодател е ректорът на Университета. Не е в добрия тон да бъде съден преподавател, но с кариерата на Тошев е свършено. Срещал съм се с него веднъж, когато бях ректор. Беше замесен пак в някаква мътна история, но не със сексуален характер. Странна птица! Тошев се извини тогава и обеща да коригира поведението си. Да знаете, че в тези, дето им викаме "странни" хора, наистина има нещо гнило..."- категоричен бе бившият ректор на Медицинския университет.

Работата на Васил Ковачев в Национална служба за съвети в земеделието е първата му такава като държавен служител."Васил Ковачев вече не е на работа към Министерство на земеделието. Той бе в изпитателен срок, тъй като отскоро е държавен служител- разказа специално за весник "168 часа" прекият началник на задържания.- Работи при нас едва два месеца, не успях да го опозная като човек. Беше спечелил конкурс за мястото, но не успях да си изградя впечатление за него"- е мнението на Любомир Маринов, изпълнителен директор на Национална служба за съвети в земеделието.Други двама от задържаните, възползвали се от ласките на младежите във Велинград- молекулярният вирусолог Николай Петров и докторант Мария Стоянова от Института за защита на растенията, се ползват с добро име на работното си място. Работят към Института от 5 години, като за Мария това е първо работно място, а Николай е работил като микробиолог в БАН.

"С хубави впечатления съм от Мария, която е наша докторантка. След конкурс тя най- вероятно ще стане главен асистент в секция "Карантина на растенията". Неин научен ръководител е ст.н.с. Невена Богацевска. Мария е много изпълнителна, защити докторантурата си в срок"- разказа изпълняващата длъжността директор на Института за защита на растенията в Костинброд д-р Христинка Кръстева.Колегите от Института не се събират на приятелски запивания, но ползват общ служебен автобус от и за София. Младите научни работници са особено задружни и малко игнорират по- възрастните си колеги, разказа още Кръстева. Николай Петров е назначен за научен сътрудник и е приет за докторант на самостоятелна подготовка с научен ръководител Ст.н.с. д-р Димитринка Христова.

"Николай скоро ще защити дисертация. Бях шокирана, като разбрах за скандала и не мога да повярвам!- недоумява д-р Кръстева.- Много приветливи, хубави млади хора. Нищо в поведението им не издава подобна сексуална ориентация."По думите на Кръстева Николай Петров се ползва със слава на работлив служител, участва в проекти на ЕС и печели награда за най- хубаво представяне на конференция в Киев. Научните ръководители на Мария Стоянова и Николай Петров са извън страната или в годишен отпуск и не бяха намерени за коментар. Никой от колегите на Мария и Николай нито потвърди, нито отрече любовна връзка между тях.

Есебофилия

Есебофилия се нарича сексуалното влечение на възрастни към младежи между 14 и 17 години. Терминът идва от старогръцкото "ephebos" (юноша) и "philia" (приятелство). Друг вариант е "лолита синдромът". Ефебофилията е важна част от античната сексуална и обществена култура, и се явява основа на педерастията. При този вид хомоеротизъм, стимул на сексуалното желание са специфичните юношески черти Ч стеснителност и сдържаност, нежно излъчване, слабо телосложение, оскъдно окосмяване. Съвременното гей-движение официално определя отношенията с непълнолетни като нежелателни и недопустими.
(от вестник "168 часа")

Няма коментари:

Публикуване на коментар