сряда, 19 януари 2011 г.

След Мюзик Айдъл победителите заработват по чалга кръчми

Тома и Ели Раданова пеят на конкурентни благотворителни сцени

"Снимам видеоклип на песента ми "Силна сама", която казва и как стоят нещата в личния ми живот. Не ме смущава, ако ме наричат "чалга певица". Не смятам, че има нещо нередно в участията ми в чалгазаведения. Това са безумни етикети, които слагат завистливи колеги, които не могат да пеят всичко като мен! - това сподели бившата айдълка Пламена. - Взривих огромна дискотека в Истанбул. Там младите хора не се притесняват да купонясват едновременно на етномузика и на най-новите световни хитове. Това е уникалното на нас като хора от Балканите."

Пламена разкрива, че няма сериозен мъж в живота й, защото определя себе си като "остър камък". Видеоклип на песента й "Силна сама" ще бъде сниман от режисьора Тенчо Янчев.
Силна сама се чувства и Ели Раданова от миналогодишния "Мюзик айдъл". Освен че учи в Музикалната академия, другата красива русокоска радва окото и слуха в елитни софийски пианобарове.
"Сега съм беквокалист в "Байландо". Усещането да пееш в шоу с такава идея е невероятно като енергиен заряд. Моят стил е смес от фънк, рок и поп. Засега нямам клип. Залагам на изявата си в двете телевизионни предавания, в които пея. Вокал съм и в "Неделя със..." по БНТ, което сега се води от Камен Воденичаров. Искам моя песен и клип!" - не крие амбициите си Ели.
С участия по пиано барове докарва доходи и последната победителка в "Мюзик айдъл" Маги Джанаварова. На амбициозната търновлийка предстои да клипира песните си "Първа стъпка" и "Бягам". "Много се колебая на коя песен да направя клип. Това е един завършен продукт, който ужасно много говори на хората за теб. В личния ми живот всичко е постарому, не съм сменила старото гадже" - смее се Маги.
В творческа дупка е любимецът на публиката от първото издание на "Мюзик айдъл" Теодор Койчинов. Той не подготвя нова песен, а е съсредоточен върху магистратурата си по телевизионна и кино-режисура в Нов български университет."Българската музика бива унищожавана. Няма съпорт от медиите с изключение на БГ Радио. Не мога да коментирам "развода" на Невена с Вирджиния рекърдс. И като визия, и като гласови данни тя имаше шанс да бъде най-изявената и успяла айдълка - каза Теодор . - Иначе станахме държава не само на чалга музиката, но и на чалга културата." - минорен бе изпълнителят. Талантливата айдълка Нора също е на мнение, че няма пазар и пари за българска музика. "Групата на Нора" печели известност и доходи с участия в страната. За Коледа младите музиканти ще пуснат нова коледна песен с български текст напук на отрицателните маркетингови проучвания.

Зверски рок хит
Победителят в предпоследното издание на "Мюзик айдъл" Тома Здравков готви разбиващ рок хит, който ще се появи на пазара веднага след приключването на участието му във "Великолепната шесторка". Като съвсем различен герой ще го представи новото парче, въпреки че той няма да изневери на тежкия рок в него. Рокидолът на младото поколение сподели, че няма да бъде хоноруван в благотворителното шоу. За следващия кръг той и дуетната му половинка са приготвили страхотна рокбалада.
Успех на английска и немска сцена
"Ще правя нови парчета с пианиста на известната английска група Moloko Еди Стивънс. Това за мен е крачка напред, след като с групата "Блуба лу" превзехме английската и немската сцена. Имаме три клипирани парчета от албума на "Блуба лу" "Квадротопия"- сподели Деница от "Мюзик айдъл". - Нашата музика звучи сякаш повече по английските и немските радиа, отколкото по нашите. Пи шат за нас по чуждите сайтове. Българската музика трябва да се отвори, това е бъдещето!"Младата изпълнителка няма сериозно гадже и мисли да продължи образованието си по оперно пеене в Нов български университет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар